VMS 240 CL

Understanding the System

Having a little problem understanding the workings of the Silverleaf. It's working as it should and scans all the systems. Although some do not have a reading as it scans. Is there a way to tell if the system it is scanning has the correct connectability to the unit. My unit also monitors my tires (pressure and temp), but as the unit scans all the systems it might go an hour without monitoring the tires. Then it starts monitoring the tires, but it never will leave that screen, unless I push the scan button to get it off the tires. I have tried to understand the manual, but nothing gives me the answers I need. Thanks for any help

Understanding the system

Having a little problem understanding the workings of the Silverleaf. It's working as it should and scans all the systems. Although some do not have a reading as it scans. Is there a way to tell if the system it is scanning has the correct connectability to the unit. My unit also monitors my tires (pressure and temp), but as the unit scans all the systems it might go an hour without monitoring the tires. Then it starts monitoring the tires, but it never will leave that screen, unless I push the scan button to get it off the tires. I have tried to understand the manual, but nothing gives me the answers I need. Thanks for any help

Torque Converter Status

When traveling down the road at highway cruise speed in more or less level road conditions what should the graph show for Lockup? Mine usually shows the graph as fully filled in (assuming this is full lockup?) but lately it sometimes shows less than full down to what appears to be about half but usually 75% in full lockup. When this is occuring the trans temp move up to a high of around 220?? What needs to be done?

:Voltage warning

I had my VMS240CL reflashed by Dale at the FMCA Rally in Perry in March '09. Since it was flashed, the battery volts screen comes up when the engine is started, with the red circle indicating an error. It always reads between 13.9 & 14.1 volts. Is this a real problem, and if not, how can I change the alarm value for battery voltage? My coach is an '06 Country Coach Inspire with a C9 and an Allison 3000MH.

Fault Code 233

I am getting a fault code "233 12 1 Fuel Pump Cntrl Faul" recently when I start the engine after having made a rest stop after having driven a few hours during a trip and the check engine light does not come on. Can anyone help explain this issue and tell me if this is critical or what I need to do if anything. Any help will be appreciated. Thanks You, Tony Tony Pasquale, VMS 240 CL '99 Foretravel U295, 36'